Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013




ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΤΗΤΕ
Φανταστείτε τον εαυτό σας ν' ακούει μια συμφωνία και πείτε στον εαυτό σας, ότι είναι αδύνατο ν' απολαύσει οποιαδήποτε μουσική νότα μέχρι που να τις ακούσει όλες. Καθώς η συμφωνία φτάνει στην ολοκλήρωση της, συνειδητοποιείτε ότι αυτή η μουσική δεν είναι μια ολοκληρωμένη εικόνα που μπορείτε ν' αποκτήσετε. Είναι μια νότα και ύστερα μια άλλη που κυλούν μέσα στις αισθήσεις σας. Η κάθε νότα ρέει κι εσείς βιώνετε τη σχέση της με τις άλλες νότες και τα όργανα, μέσα από τη συμφωνία. Αυτή είναι η αρχή της αποταύτισης στην πράξη, έτσι καθώς λειτουργεί στην καθημερινή μας ζωή. Δεν μπορείτε να πάρετε όλο αυτό το πράγμα μέσα σ' ένα καλοδιπλωμένο πακέτο και να το κατέχετε. Ποτέ! Μπορείτε μόνο να το αφήσετε να κυλήσει μέσα σας, απολαμβάνοντας το εκείνη τη στιγμή, κι ύστερα να βιώσετε την επόμενη στιγμή. Καμιά ιδιοκτησία, κανένας έλεγχος - μόνο απόλαυση χωρίς οποιαδήποτε προσκόλληση στην πίστη, ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά.
Η μουσική είναι μια ενέργεια που κυλά μέσα σας με κάθε νότα και με όλες τις νότες μαζί, μια την κάθε στιγμή. Δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι νότες για ν' απολαύσετε τη μουσική. Η ενέργεια της μουσικής ρέει εξωτερικά και μέσα σας, κι από τη στιγμή που θα προσκολληθείτε σ' αυτήν, κατά οποιοδήποτε τρόπο, την έχετε χάσει. Μια νότα κάθε φορά, μέσα σ* αυτό το «ένα τραγούδι», που είναι το σύμπαν μας. Καμιά προσκόλληση σε τίποτα, μόνο η ατελείωτη ροή απ' όλο αυτό. Η κάθε προσκόλληση σας συγκρατεί απ' το ν' απολαύσετε τούτη τη ροή που είναι η ζωή.
Όλο αυτό μοιάζει πολύ σαν να προσπαθείτε να κρατήσετε το νερό μέσα στη χούφτα σας. Να θυμόσαστε πως όσο πιο πολύ σφίγγετε τη χούφτα σας, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε ν' αποκτήσετε την εμπειρία του νερού. Αλλά όταν χαλαρώσετε, επιτρέποντας στο χέρι σας απλά να μπει μέσα στο νερό, τότε το νερό είναι εκεί, για να το απολαύσετε, όσο θέλετε. Απελευθερωθείτε, αποταυτισθείτε από τις προσκολλήσεις, επιτρέποντας σε όλα να ρέουν, ακριβώς όπως η μουσική ρέει από τη μια νότα στην άλλη μέσα από τα όργανα, φτάνοντας σ' εσάς, κι ακριβώς όπως το νερό κυλά πάντα προσιτό για σας να το χαρείτε, όσο παραμένετε αποταυτισμένοι.

 ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ Dr. Wayne Dyer 16o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου